CROW-NDOV is een samenwerkingsorganisatie van 15 overheden die het openbaar vervoer aansturen: 12 provincies, 2 metropoolregio’s (bus, tram, metro, regiotrein) en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (Sprinter, Intercity). Vanuit de markt geven twee loketten actuele ov-data door aan afnemers en krijgen reizigers toegang tot actuele, brede en juiste reisinformatie via apps op hun smartphone of via de DRIS-schermen bij haltes en stations.

Binnen NDOV werken vervoerders, ov-autoriteiten en loketten samen aan het beschikbaar stellen van brondata van/over het openbaar vervoer. De uitvoerende taken van de ov-autoriteiten zijn gebundeld in de uitvoeringsorganisatie CROW-NDOV.

CROW-NDOV, de uitvoeringsorganisatie van NDOV, is verantwoordelijk voor de uitvoering van dagelijkse werkzaamheden en coördinatie. Ook informeert de uitvoeringsorganisatie de stuurgroep en wordt hierin geadviseerd door de ambtelijke adviesgroep NDOV. De ambtelijke adviesgroep bestaat uit beleidsambtenaren van de deelnemende stadsregio’s en provincies.

CROW-NODV
Kantoorgebouw ‘Sijpesteijn’
Jaarbeursplein 22
3521 AP Utrecht
T +31 085 500 6059
W www.crow.nl/ndov

 

Comments are closed.