NM Magazine Ontwerpatelier

NM Magazine organiseert op woensdag 27 november 2019 een ‘ontwerpatelier’ op de Vakbeurs Mobiliteit in Houten. Belangrijkste vraag die we daar met elkaar willen beantwoorden: hoe zetten we de toolbox aan nieuwe systemen en applicaties in om op straat onze bereikbaarheids- en leefbaarheidsdoelen te halen?

We beginnen ons programma met de broodnodige duiding: wat is er gebeurd de afgelopen tijd, waar hebben de talloze pilots en innovaties ons gebracht, over welke toolbox aan systemen en applicaties beschikken we inmiddels en wat kunnen we daar eigenlijk mee? Wat zit nog in de ‘ontwikkelfase’ en wat kunnen nú inzetten? Let wel, dat wordt geen verkoopverhaal, maar een neutraal en eerlijk overzicht van waar we als vakgebied staan.

Atelier
Daarna wordt het werken geblazen in het atelier. Aan de hand van een paar cases verkennen we in groepjes hoe we de toolbox kunnen inzetten om verschillende uitdagingen uit de praktijk aan te pakken. In een gezamenlijke wrap-up kijken we daarna waar we op uit zijn gekomen. Hoe hebben we de toolbox ingezet? Wat kunnen we nu meer, slimmer of efficiënter dan voorheen? Maar ook: op welke vragen stuiten we? Wat missen we nog? Want het doel van het NM Magazine Ontwerpatelier is nadrukkelijk niet alleen informatie ‘brengen’ maar zeker ook ‘halen’. Over de resultaten rapporteren we in de komende uitgaven van NM Magazine.

Aanmelden
Deelname is gratis, maar reserveer wel (ruim) van tevoren een plek. Dat kan heel simpel door een e-mail te sturen naar event@nm-magazine.nl, onder vermelding van Ontwerpatelier, met je naam en de naam van je bedrijf of instelling. Registreren voor de (eveneens gratis) Vakbeurs Mobiliteit is uiteraard ook een vereiste. Dat kan op www.vakbeursmobiliteit.nl.

 

In het kort

Wat? NM Magazine Ontwerpatelier
Wanneer? woensdag 27 november 2019
Hoe laat? 13:00 uur
Waar? Vakbeurs Mobiliteit, Expo Houten
Kosten? Geen! Maar aanmelden is vereist
Aanmelden? event@nm-magazine.nl