Universiteiten presenteren nieuwe simulator netwerken op workshop

21 april 2022 – Op vrijdag 10 juni organiseren Universiteit Twente, Technische Universiteit Eindhoven, Universiteit van Amsterdam in samenwerking met ARS T&TT een workshop over Urban traffic management and control. De workshop wordt georganiseerd in het kader van het onderzoeksproject ISMIRT. De UT en TU/e zullen op de workshop een nieuwe prototype simulator van verkeersnetwerken presenteren.

Het doel van de workshop is om onderzoekers en het bedrijfsleven bij elkaar te brengen en recente ontwikkelingen en uitdagingen te bespreken. Namens de universitaire wereld zullen Universiteit Twente en TU Eindhoven presentaties geven over een nieuw prototype van een analytische simulator van verkeersnetwerken. Dit simulatieprogramma simuleert een verkeersnetwerk met behulp van wiskundige, analytische methoden uit de toegepaste kansrekening.

Vanuit het bedrijfsleven geven ARS T&TT, Simacan en DAT.Mobility presentaties.

Het doel van de workshop is om “de interactie tussen verkeersregelaars en modelbouwers te stimuleren”. aldus de organisatoren. De workshop wordt gehouden in het U Parkhotel van de Universiteit Twente. Deelname aan de workshop is gratis, maar wie erbij wil zijn, moet zich wel eerst registreren.