Vlaanderen implementeert Flowtack op 41 verkeerslichten

2 april 2022 – Met het programma Mobilidata wil het Agentschap Wegen en Verkeer, AWV, slimme verkeersoplossingen realiseren voor een veiliger, vlotter en duurzamer verkeer in Vlaanderen. Binnen het Mobilidata-raamcontract heeft Royal HaskoningDHV inmiddels van drie gemeenten opdracht gekregen om haar verkeersregelapplicatie Flowtack te implementeren.Royal HaskoningDHV heeft de uitvragen van de gemeenten Meise, Hasselt en deze week ook Roeselare gegund gekregen. Daarmee komen in één klap 41 slimme verkeerslichten met Flowtack op straat in België. Bij de grootste uitvraag tot nu, de 28 slimme verkeerslichten voor Hasselt, werd de offerte van Royal HaskoningDHV met maximale score positief beoordeeld door het AWV.

Flowtack is de dynamische adaptieve verkeersregelapplicatie (slimme verkeerslichtensoftware) van Royal HaskoningDHV. De applicatie stemt vraag en aanbod van verkeer continu en real-time op elkaar af en zorgt voor een betere doorstroming, minder files én schonere lucht. Daarnaast verbetert Flowtack de verkeersveiligheid van kruispunten, voor alle weggebruikers.

In Nederland regelt Flowtack het verkeer al op onder andere de (Rijkswaterstaat-) knooppunten Hooipolder en Leenderheide en in de gemeenten Deventer, Amersfoort, Groningen en Zeist.