Be-Mobile neemt het Franse Mediamobile over

Het Belgische Be-Mobile, met Proximus en het eigen management als voornaamste aandeelhouders, maakte op 16 november 2018 bekend het volledige aandelenkapitaal van haar Franse sectorgenoot Mediamobile te hebben verworven.
 
Mediamobile, een dochterbedrijf van de Franse groep TDF, is gespecialiseerd in het leveren van real-time verkeersinformatie voor autonavigatiesystemen van onder meer Renault, BMW, Volvo, Toyota en Volkswagen. De overname werd volledig gefinancierd met eigen middelen.

“De overname versterkt onze positie naar de automobielindustrie en vergroot de dekking van onze verkeersmanagementdiensten in Frankrijk, Duitsland, Scandinavië en Polen, waar Mediamobile vandaag actief is”, aldus Jan Cools, CEO van Be-Mobile. Be-Mobile en Mediamobile realiseerden in 2017 een gecombineerde omzet van meer dan 40 miljoen euro. Be-Mobile heeft de ambitie om door te groeien tot een Europese marktleider in slimme mobiliteit. De overname van Mediamobile is een belangrijke stap in het kader van die ambitie.