Centrumring Apeldoorn uitgerust met Flowtack

21 juni 2023 – Op 3 maart 2023 heeft Royal HaskoningDHV de definitieve gunning ontvangen voor het leveren van Flowtack op twintig intelligente verkeerslichten, iVRI’s, van de Apeldoornse centrumring. Flowtack van Royal HaskoningDHV is een oplossing voor het aansturen van intelligente verkeerslichten die vraag en aanbod van verkeer continu analyseert en real-time op elkaar afstemt, en verkeersstromen voorspelt en optimaliseert.



De gemeente Apeldoorn staat voor een enorme bouwopgave voor woningen en bedrijventerreinen. Dat kost niet alleen ruimte, het zorgt ook voor meer vervoersbewegingen – terwijl de infrastructuur in de stad niet zomaar uitgebreid kan worden. De mobiliteitsdruk neemt hierdoor toe en dat maakt dat er een goede balans moet worden gevonden tussen de verdichting van de stad enerzijds en de uitdaging van een meer milieuvriendelijke, autoluwe en veilige stad anderzijds.

Flowtack combineert alle beschikbare data om de verkeerssituatie real-time te analyseren en de werking van de iVRI’s van de Apeldoornse centrumring op elkaar af te stemmen. Daarmee heeft gemeente Apeldoorn een goede tool in handen om de binnenstedelijke beleidsopgaves te realiseren. Denk hierbij aan het beter faciliteren van fietsers, hulpdiensten, logistieke dienstverleners en openbaar vervoer, maar ook het beter afhandelen van piekdrukte tijdens calamiteiten of het verlagen van emissies en verhogen van veiligheid.