DTV Consultants presenteert nieuwe versie COCON op Studiedag Verkeerslichten

24 maart 2022 – Achter de schermen wordt er al even aan gewerkt: de nieuwe versie van COCON, het softwarepakket voor het ontwerpen en doorrekenen van verkeerslichtenregelingen. Tijdens de Studiedag Verkeerslichten op 18 mei a.s. zal de nieuwe versie worden gepresenteerd. De functionaliteiten zijn uitgebreid, het design en de gebruiksvriendelijkheid zijn verbeterd en het wordt een webapplicatie. Deze editie gaat daarom Cocon Online heten.


COCON is in Nederland het meest gebruikte programma om verkeerslichtenregelingen te ontwerpen en evalueren. De software is ontwikkeld door DTV Consultants en wordt gebruikt door wegbeheerders, gemeenten, provincies, het rijk en andere bedrijven.

Software-as-a-Service
De nieuwe versie verschijnt in de vorm van Software-as-a-Service, SaaS. Het grote voordeel voor de gebruikers is dat deze altijd met de nieuwste versie van de software werkt. Installatie en beheer op een lokale computer is dus niet meer nodig. Cocon Online krijgt ook inhoudelijk meer en verbeterde functionaliteiten voor kruispuntanalyse en ontwerp.

Tijdens de Studiedag Verkeerslichten op 18 mei a.s. zal DTV Consultants Cocon Online presenteren. Het implementeren van de software vindt plaats in de periode hierna.