Royal HaskoningDHV nieuwe partner in de verkeerscentrales van Rijkswaterstaat

16 februari 2022 – De adviseurs Verkeersmanagement (AVM) in de verkeerscentrales staan voor een flinke opgave: ze moeten gedurende langere tijd hun reguliere taken zien te combineren met een groot aantal innovatie- en transitieprojecten. Royal HaskoningDHV gaat daarom de komende twee jaar verkeerskundige kennis en capaciteit leveren om de AVM-teams bij hun taken te ondersteunen.Rijkswaterstaat werkt in het programma CHARM aan een nieuw ICT-platform voor haar verkeerscentrales. Het doel is om uiteindelijk efficiënter te kunnen werken en beter gebruik te kunnen maken van van innovatieve verkeersmanagementtechnologie. CHARM heeft grote impact op (bijna) alle werkprocessen binnen de verkeerscentrales.
Daarbovenop komen nog innovatieprojecten als Digitaliseren Regelscenario’s en Verkeersmanagementinformatie voor Routeadvies, plus de ‘gewone’ realisatie- en onderhoudsprojecten zoals de vervanging en renovatie van talloze bruggen en tunnels.

De uitdaging voor de AVM-teams is daarmee groot: ze moeten de impact van deze projecten op de operatie in de verkeerscentrale zien te beheersen en tegelijkertijd de werkprocessen efficiënter en effectiever maken.

De adviseurs van Royal HaskoningDHV gaan de AVM-teams daarom helpen bij hun dagelijkse werk. Ook zullen ze ervoor zorgen dat nieuwe ontwikkelingen en innovaties worden ingepast in de kernprocessen. Denk dan aan verbeterde werkwijzen voor het opstellen en beheren van regelscenario’s en voor de monitoring en evaluatie van het verkeer op de rijkswegen. Samen met de adviseurs van Royal HaskoningDHV gaan de AVM-teams ervoor zorgen dat de verkeerscentrales zich optimaal voorbereiden op de toekomst, maar dat ondertussen de operatie op volle toeren blijft draaien.

Meer info:
ernst.lettink@rws.nl
geert.van.der.heijden@rhdhv.com