SWARCO Mobility wint twee Europese aanbestedingen in Nederlands Limburg

24 januari 2023 – SWARCO Mobility Nederland heeft half december 2022 twee Europese aanbestedingen in Limburg definitief gegund gekregen. De komende jaren is het bedrijf verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud aan meer dan 200 verkeersregelinstallaties (VRI’s).


De twee raamovereenkomsten bevatten meerdere deelcontracten voor verschillende wegbeheerders in met name Midden- en Zuid-Limburg. Het gaat om provincie Limburg en de gemeenten Maastricht, Meerssen, Valkenburg aan de Geul, Beek, Sittard-Geleen, Heerlen, Landgraaf en Simpelveld. De raamovereenkomsten liggen voor de komende twee jaar vast en kunnen daarna worden verlengd tot maximaal acht jaar.

Omvangrijk contract
Het aantal van meer dan 200 VRI’s en de deelcontracten voor verschillende wegbeheerders maken dit tot een zeer omvangrijk contract. De diversiteit in installaties en bijbehorende technische uitdagingen zijn ook groot.

Interessant is verder dat een aantal VRI’s het einde van de technische levensduur bereikt. Door de VRI’s te vervangen door intelligente verkeersregelinstallaties (iVRI’s) of iVRI ready installaties wordt een veilige verkeersafwikkeling gewaarborgd en zal het onderhoud en aantal storingen afnemen. Naar verwachting zal SWARCO zo’n 10 tot 12 vervangingsprojecten per jaar uitvoeren. Het bedrijf is dan verantwoordelijk voor het leveren, installeren, inbedrijfstellen én beheren van die VRI’s.

Het SWARCO-serviceteam is gestart met de beheer- en onderhoudswerkzaamheden. De verwachting is dat het eerste vervangingsproject in kwartaal twee van 2023 start.