Voorspellingen OmniTRANS Realtime nu beschikbaar in MobiMaestro

24 januari 2023 – Goudappel/Dat.mobility en Technolution hebben hun platformen OmniTRANS Realtime en MobiMaestro aan elkaar gekoppeld. Dat maakt het mogelijk om het verkeer proactief te managen: wegbeheerders kunnen regelscenario’s inzetten op basis van de verwachte verkeerssituatie tot 30 minuten vooruit.OmniTRANS Realtime geeft een continu realtime overzicht van de actuele én verwachte verkeerssituatie op het wegennet. Dankzij de koppeling met het netwerkmanagementsysteem MobiMaestro is het nu mogelijk om de inzet van verkeersmaatregelen te optimaliseren en ook verder te automatiseren. Vooral interessant is dat de binnen MobiMaestro aangemaakte regelscenario’s nu proactief ingezet kunnen worden door ze te triggeren op de verwachte verkeerssituatie tot 30 minuten vooruit. Zo kunnen wegbeheerders problemen gerichter aanpakken en soms zelfs voorkomen.

De koppeling heeft overigens ook voordelen voor OmniTRANS Realtime: die kan de kennis van actieve verkeersmanagementmaatregelen gebruiken voor betere voorspellingen.

Gebruikerservaringen
De eerste ervaringen met de koppeling worden de komende periode opgedaan in Groningen, waar Goudappel/Dat.mobility met OmniTRANS Realtime een Multimodaal Voorspellend Verkeersmodel Systeem (MVVS) heeft ontwikkeld voor samenwerkingsverband Groningen Bereikbaar.

De koppeling met MobiMaestro is een belangrijke stap op weg naar het ontwikkelen van een nieuwe module binnen OmniTRANS Realtime: het vergelijken van alternatieve maatregelscenario’s op basis van realtime data en voorspellingen.