Grontmij verder onder de naam Sweco

4 april 2016 – Het zal even wennen zijn, maar advies- en ingenieursbureau Grontmij Nederland gaat vanaf vandaag, na ruim 100 jaar, verder onder de naam Sweco Nederland. Grontmij is op 1 oktober 2015 overgenomen door Sweco.

Wereldwijd werken er ruim 14.000 professionals bij het van oorsprong Zweedse bedrijf, verdeeld over zeven geografische gebieden. Door de overname van Grontmij is Sweco nu ook het grootste advies- en ingenieursbureau van Europa. Nederland telt negen vestigen waar zo’n 1.700 mensen werken op de terreinen Water, Energie, Gebiedsontwikkeling, Mobiliteit en Infrastructuur, Bouw en Vastgoed en Industrie.

Sweco-logoLogistieke operatie
De naamswijziging is de afgelopen maanden minutieus voorbereid. Alle materialen met Grontmij-logo, van briefpapier en koffiekopjes tot website, moesten vervangen of verwijderd worden. Op zaterdag 2 april is het Grontmij logo op het dak van het kantoor in Groningen vervangen door het Sweco logo, met inzet van een hoogwerker. Op maandag 4 april gebeurt dit op de kantoren in Rotterdam en Eindhoven. De overige kantoren worden uiteraard ook voorzien van het Sweco-logo.