Slimme routeplanner Touring voorspelt beschikbaarheid laadstations

26 januari 2022 – Mobiliteitsorganisatie Touring en smart-mobilitydienstverlener Be-Mobile hebben in januari 2022 een routeplanner voor elektrische wagens gelanceerd. Gebruikers van de Touring-website en -applicatie kunnen een realistische route genereren die rekening houdt met beschikbare laadplaatsen en stoptijden. De bedrijven spelen hiermee in op de verdere elektrificatie van voertuigen.



België zet stevig in op een snelle ‘elektrificatie’ van het wagenpark. Onderzoek van Be-Mobile wees echter uit dat bestuurders van elektrische wagens lijden aan range anxiety, oftewel de schrik dat men met een lege accu komt te staan door externe omstandigheden als file, slecht weer of een wachtrij bij elektrische laadplaatsen.

Om aan deze zorgen te kunnen beantwoorden, hebben Touring en Be-Mobile ervoor gezorgd dat de Touring-routeplanner aangeeft waar de bestuurder kan stoppen en of er nog laadpalen beschikbaar zijn. Interessant is dat de planner ook inschat of de laadpaal beschikbaar zal zijn wanneer de bestuurder er aankomt. Dat gebeurt op basis van huidige beschikbaarheid en historische gegevens. De planner geeft verder met iconen aan welke voorzieningen er bij de locatie zijn, zoals een restaurant.

Meer info:
wouter.van.de.wiele@be-mobile.com