TMI-seminar over multimodale verkeer- en vervoerdata

Op donderdag 25 april 2024 organiseert het Transport & Mobility Institute van TU Delft voor de eerste keer een Transport Thursday-seminar. Het programma bestaat uit twee lezingen en een paneldiscussie. De sprekers en het publiek verkennen hierbij samen de ingewikkelde wereld van multimodale verkeer- en vervoerdata: waar liggen de mogelijkheden en wat zijn de uitdagingen?


Het programma begint om 15:30 uur en duurt tot ongeveer 17:00 uur. Daarna is er gelegenheid voor wat netwerken met een drankje. De bijeenkomst is in Lijm & Cultuur, Rotterdamseweg 272, Delft.
Het programma is gratis, maar registratie vooraf is vereist. Stuur hiervoor een mail naar Secr-TP-CITG@tudelft.nl, onder vermelding van “Registratie Transport Donderdag 25 april 2024”.

Het programma ziet er als volgt uit.

Data en Verkeersmanagement – Ontwikkelingen bij Wegbeheerders
Spreker: Olaf Vroom, NDW
Een inkijkje in de data science ambities van het het Nationaal Dataportaal Wegverkeer (NDW) en het Nationaal Toegangspunt Mobiliteitsdata. Aan bod komen onder meer interactief verkeersmanagement (TM2.0), regionaal netwerkmanagement, geavanceerde AI-algoritmen, integratie van multimodale oplossingen en de ontwikkeling van nationale en Europese data-ecosystemen.

Een decennium van onderzoek in verkeersdata ecosystemen: Uitdagingen en innovaties
Spreker: Hans van Lint, DiTTLAB
Hans van Lint geeft een boeiend overzicht geven van tien jaar onderzoek binnen DiTTLAB. Hij zal een data-ecosysteem laten zien dat het lab samen met NDW heeft gebouwd. Dit ecosysteem wordt onder meer gebruikt voor onderzoek naar de voorspelbaarheid van verkeer.

Het overbruggen van wetenschap en praktijk in transportgegevens
Host: Sascha Hoogendoorn-Lanser, Innovatie & Impact Centrum
Panelleden: Hans van Lint, Olaf Vroom en het publiek
In deze boeiende paneldiscussie gaan onze sprekers en het publiek met elkaar in gesprek over de synergie tussen wetenschappelijk onderzoek en praktische toepassingen van verkeer- en vervoerdata.