Dynniq België wint meerdere aanbestedingen Mobilidata

1 februari 2022 – In 2019 is Mobilidata gestart. Met dit programma wil de Vlaamse overheid innovatieve verkeersoplossingen realiseren voor een veiliger, vlotter en duurzamer verkeer. Via ‘minicompetities’ binnen het Mobilidata-raamcontract kunnen partijen inschrijven op de verschillende projecten. Dynniq Mobility heeft als eerste partij meerdere minicompetities gewonnen, voor zowel verkeersregelinstallaties als ITS-applicaties.

Dynniq België zal verschillende gemeenten en steden voorzien van in totaal veertig FlowNodes, de nieuwste generatie intelligente verkeersregelinstallaties (iVRI’s).

Inmiddels heeft Dynniq in gemeente Mol de eerste iVRI’s operationeel, inclusief de ITS-applicatie ImFlow. Het bedrijf is twee jaar verantwoordelijk voor het onderhoud ervan.

Configureren naar beleidsdoelen
ImFlow berekent iedere seconde hoe lang de aangesloten verkeerslichten groen licht krijgen en wat de beste regeling is om het verkeer efficiënt te laten doorstromen. De doelstellingen van de wegbeheerder, zoals prioriteit voor hulpdiensten, vermindering van aantal stops of minimalisatie van wachttijd, worden geconfigureerd in ImFlow. Het regelalgoritme past zich vervolgens aan naar de doelstellingen en houdt hier rekening mee bij het afwikkelen van het verkeer.

De ITS-applicatie is aangesloten op een cloudnetwerk dat de communicatie tussen de slimme verkeersoplossingen en de apps en boordcomputers in voertuigen mogelijk maakt. Dit netwerk wordt door een derde partij geleverd.

Meer info:
inge.wieland@dynniq.com