Verkeersinformatie voor vrachtwagens nu beschikbaar via boordcomputer

21 september 2022 – Vrachtwagenchauffeurs kunnen real-time informatie uit verkeerslichten en andere wegkantsystemen nu ook op hun boordcomputer binnenkrijgen. De systemen van Logi-App en MobiCoach zijn daar inmiddels geschikt voor, mede dankzij ondersteuning vanuit SmartwayZ.NL en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

De koppeling tussen intelligente wegkantsystemen en de logistieke in-truck systemen is afgelopen zomer ontwikkeld, samen met Logi-App, MobiCoach, Be-Mobile en Yunex Traffic. Chauffeurs kunnen nu bijvoorbeeld een snelheidsadvies krijgen om het volgende groene licht te halen, zien de geldende maximumsnelheden op hun scherm en ontvangen meldingen bij gevaarlijke situaties zoals een stilstaand voertuig op de weg. Die diensten waren al langer beschikbaar, maar dan alleen op het scherm van de smartphone.

Met de koppeling is er nu een boordcomputer waar alle relevante informatie binnenkomt: informatie over de planning en de route bijvoorbeeld, maar dus ook over het verkeer en de verkeerssystemen. De verwachting is dat snel meer boordcomputerleveranciers het voorbeeld van Logi-App en MobiCoach volgen, zodat straks alle vrachtwagenchauffeurs in Nederland goed geïnformeerd op weg gaan.